luni, 17 august 2009

Cum îşi iubeşte un stăpân câinii - fragmente dintr-o poveste adevărată care s-a întâmplat cu trei zile în urmă

În poveste este vorba despre un om (un prieten foarte bun) care iubeşte câinii foarte mult.
Acest om are 5 câini - un câine maro, care avea un an şi jumătate şi patru căţeluşe. Al şaselea, un câine negru, care era băiat a fost primit în curte pentru un timp, până i se găseşte un stăpân. Câinii au carnete de sănătate şi sunt vaccinaţi periodic.

Cel de-al şaselea era foarte puternic şi şi-a pus în gând să devină stăpânul curţii.
Stăpânul îi iubeşte pe toţi şase, însă preferatul familiei era câinele maro.

Cu câteva zile în urmă câinele maro a ieşit din curtea din mijloc şi a venit la câinele negru. Câinele negru a dat semne de război. În lumea animalelor legile sunt clare: unul este conducătorul, iar ceilalţi supuşii - intr-o ierarhie foarte precisă.

În câteva secunde a început lupta pentru supremaţie!
Câinele negru şi-a arătat colţii, iar cel maro a răspuns în acelaşi fel. Stăpânul şi-a dat seama că urmează o bătălie cruntă, pe viaţă şi pe moarte, însă îi iubea pe amândoi nespus de mult şi nu ar fi vrut ca unul dintre ei să păţească ceva rău.

Câinii s-au prins de gât, cu toată forţa... stăpânul l-a ridicat în braţe pe cel maro în speranţa că va fi lăsat în pace de cel negru, dar câinele negru l-a prins de gât pe cel maro şi stătea atârnat de gâtul lui. Amândoi câinii aveau împreună vreo 35 -40 kg.

...

Se zbăteau... cel maro l-a umplut de vânătăi şi zgârieturi pe stăpân pentru că voia să continue lupta. Amândoi câinii aveau o forţă enormă. După un timp stăpânul l-a lăsat pe câinele maro, şi în câteva secunde l-a ridicat în aer pe cel negru. De data eceasta cel maro s-a prins de gâtul lui.

Stâpânul a încercat să-i descleşteze fălcile - puterea de strângere ara enormă.
De fiecare dată când câinii simţeau că au prins mâna sau degetul stăpânului renunţau la strânsoare, iar muşcâturile pe care le-au făcut stăpânului erau totuşi mici în comparaţie cu forţa pe care o aveau fălcile lor. Ei ştiau instantaneu că era mâna stăpânului şi nu este inamicul.

Aproape tot timpul bătăliei câinii erau suspendaţi în braţele stăpânului: nu aveau altă soluţie decât să-şi ţină gura încleştată - dacă ar fi deschis-o l-ar fi scăpat pe inamic, ceea ce nu le-ar fi convenit.

Stăpânul a prins momentul când câinii s-au despărţit şi l-a săltat pe cel maro la nivelul capului cu gândul de a-l duce în curtea lui pentru a-i separa. Cel negru însă, nervos fiind a sărit şi l-a prins de coadă pe cel maro, producându-i o durere cumplită. Aceasta s-a întâmplat chiar la poarta dintre cele două curţi. În această situaţie stăpânul a fost nevoit să-l lase pe câinele maro din braţe. Câinele negru fiind nedumerit pentru moment a fost împins în curtea alăturată iar poarta a fost închisă.

Stăpânul era epuizat!
Bătălia a fost cruntă: stăpânul s-a luptat pentru viaţa câinilor săi şi s-a ales cu câteva vânătăi, două muşcături minore, o oboseală cumplită şi un vaccin la cabinetul medicului de familie.

Câinii au avut răni minore, deoarece suspendaţi fiind, nu au avut posibilitatea să se sfâşie - aşa cum pac atunci când sunt pe pământ.
Medicul veterinar a sosit a doua zi pentru a verifica dacă nu s-a întâmplat ceva mai grav; a spus doar că în urma bătâliei câinele maro va resimţi dureri a treia zi.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă cu câinele - s-a întâmplat cu stâpânul - îl durea tot corpul a treia zi. Cu toată durerea, stăpânul a recunoscut că această bătălie l-a făcut mai puternic din punct de vedere psihic.

Câinele negru a fost dat unui gospodar care îl iubeşte foarte mult şi care l-a mai cerut cu câteva luni în urmă. Aici va fi bine îngrijit şi hrănit.

Dacă un om s-a luptat atât de mult pentru a evita rănirea gravă sau chiar moartea unuia dintre câini - oare ce fac Puterile Cereşti ale lui Dumnezeu atunci când oamenii poartă războaie sau sunt pe punctul de a începe un război? Oare câte războaie au fost evitate astfel? Oare de câte ori a fost îndepărtat degetul unui inconştient de pe butonul care putea să declanşeze un război nuclear? Oare câte experimente catastrofale provocate de oameni au fost oprite cea printr-o minune de o putere nevăzută?

Un comentariu: